ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2009

Κατακλυσμός


Με τη φωτιά του Προμηθέα οι θνητοί προόδευσαν, έχασαν όμως και κάθε σεβασμό προς τους θεούς. Γι' αυτό ο Δίας αποφάσισε να αφανίσει όλους τους ανθρώπους εκτός από δύο ευσεβείς: το Δευκαλίωνα και την Πύρρα. Αυτοί μπήκαν σε ένα κλειστό σκάφος και γλίτωσαν από το φοβερό κατακλυσμό που εξαπέλυσε ο Δίας. Ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα, όταν τα νερά τραβήχτηκαν από τη γη, ρώτησαν στο μαντείο του ναού της Θέμιδος για το μέλλον της ανθρωπότητας. Παρακάλεσαν τους θεούς να ξαναδημιουργήσουν τους ανθρώπους. Το μαντείο απάντησε ότι για να φέρουν στο φως νέους ανθρώπους έπρεπε να σκεπάσουν το πρόσωπό τους και να ρίχνουν πίσω τους "τα οστά της μητέρας τους".

Η Πύρρα και ο Δευκαλίωνας κατάλαβαν ότι ο χρησμός εννοούσε τα λιθάρια που ήταν σκορπισμένα στην επιφάνεια της γης, γύρω τους. Έκαναν λοιπόν ότι τους είπε το μαντείο. Έτσι αναδημιουργήθηκε το ανθρώπινο γένος. Παιδιά της Πύρρας και του Δευκαλίωνα ήταν ο Έλλην και ο Αμφικτύων.

Οι θεοί όμως δε σταμάτησαν να ασχολούνται με τους ανθρώπους, πολλές φορές έσμιξαν με θνητούς που γέννησαν τους ημίθεους και τους ήρωες.

http://el.science.wikia.com/wiki/%CE%9F%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE_%CE%98%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%B1#.CE.9A.CE.B1.CF.84.CE.B1.CE.BA.CE.BB.CF.85.CF.83.CE.BC.CF.8C.CF.82

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άλλο ένα ενδιαφέρον άρθρο σου, Χριστίνα!