ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009

Πιστεύετε στις συμπτώσεις; Νομίζεται πως συνδέεται ή είναι πραγματικά κάτι το μοιραίο; Σας έχει τύχει κάτι;

Το 1784 ο Daniel Spicer από την Μασσαχουσέτη πυροβολήθηκε δύο φορές και σκοτώθηκε φορώντας ένα παλτό. Τρία χρόνια μετά ο αδερφός του πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από δύο σφάιρες φορώντας το παλτό του Daniel και οι σφαίρες πέρασαν ακριβώς από τις δύο τρύπες που είχαν ανοιχτεί πριν από τις πρώτες σφαίρες!! Μια άλλη περίπτωση είναι ότι μια γυναίκα έχασε την τυχερή της δεκάρα στο Λονδίνο στις αρχές του 19ου αιώνα. Η δεκάρα αυτή είχε τα αρχικά της πάνω και όταν την έχασε ήταν πολύ στεναχωρημένη. Τρεις μήνες μετά κι ενώ ψωνίζοντας σε ένα μανάβικο παρατήρησε ότι στα ρέστα που της είχε δώσει ο μανάβης ήταν και η τυχερή της δεκάρα μέσα...

Οι κοσμολόγοι διερωτώνται γιατί συμβαίνει να ζούμε σε μια εποχή της ιστορίας του Σύμπαντος στην οποία τα τρία μεγαλύτερα στοιχεία του Σύμπαντος (η ενεργειακή πυκνότητα της ακτινοβολίας, η σκοτεινή ύλη, και η σκοτεινή ενέργεια) υπάρχουν σε όμοιες ποσότητες Λ~M~R.

Αυτή η τριπλή σύμπτωση είναι αινιγματώδης ενώ η ερώτηση του γιατί εμείς συμβαίνει να ζούμε κατά τη διάρκεια αυτής της σύμπτωσης είναι το γνωστό πρόβλημα του "γιατί τώρα;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: