ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Κυριακή, 17 Μαΐου 2009

16 χρονια φυλακη για εγκλημα που δεν διεπραξε..Ο Ταντέους Χιμένες, συνελήφθη σε ηλικία 13 ετών για φόνο και δικάστηκε ως ενήλικας, όπου το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 45 ετών, μολονότι ένας φερόμενος ως συνεργός του είχε καταθέσει πως δράστης ήταν ένας άλλος έφηβος.

Πρόσφατα οι αμερικανικές αρχές εντόπισαν τον πραγματικό δράστη του εγκλήματος με αποτέλεσμα ο Χιμένες να αφεθεί σύντομα ελεύθερος, αφού όμως πρώτα πέρασε 16 χρόνια στη φυλακή.

"Σήμερα στη φυλακή υπάρχουν πολλοί άλλοι αθώοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Ελπίζω ότι η δική μου περίπτωση θα εμποδίσει άλλοι κατηγορούμενοι και ιδιαίτερα έφηβοι να περάσουν αυτά που πέρασα εγώ", δήλωσε ο Ταντέους Χιμένες.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στη χώρα 200.000 έφηβοι δικάζονται, καταδικάζονται και φυλακίζονται, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση "Campaign for Youth Justice".

Επίσης η οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Human Rights Watch, τονίζει ότι οι ΗΠΑ είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που καταδικάζει εφήβους σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δικαίωμα αναστολής υπό όρους.

Τέλος το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι προτίθεται να εξετάσει το φθινόπωρο εάν είναι συνταγματική η ισόβια κάθειρξη που επιβλήθηκε στη Φλόριντα σε δύο παιδιά ηλικίας 13 και 17 ετών, δεδομένου ότι δεν είχαν διαπράξει φόνο.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: